18 d’agost 2014

IV Pujada Alp 2500

L'últim cap de setmana de Juliol, prop de 60 participants es van donar cita a la vila d’Alp, per disputar la quarta edició d'aquesta prova del Campionat de Catalunya de Muntanya, puntuable per al campionat estatal d'aquesta modalitat.
Aquesta ha estat la primera prova, en la que ha participat l'amic d'aquest blog Marc Cuartero, amb el seu Peugeot 106 Rallye Gr.N, que ja us vàrem presentar en aquestes pàgines, i val a dir que la seva participació ha estat prou bona. Si vols saber més continua llegint després del salt.

La cita de la cerdanya estava programada en dos dies, amb dues pujades dissabte i una tercera diumenge. En el Campionat d’Espanya, i en la categoria I, la victòria se la va apuntar Ángela Vilariño, amb un Norma 3000, que va superar Juan Buenaventura Rodríguez, amb un Osella PA30 Zytek. En la categoria II, de monoplaces, la victòria va ser per a Javier Villa i el seu BCR-B49. El segon calaix del podi el va ocupar José Antonio López Fombona, que pilotava un Audi Quattro DTM, mentre que el tercer lloc va correspondre a Arkaitz Ordoki i el seu Silver Car S2. En aquesta categoria el català Christian Sifrés seria quart. Pel que fa als Turismes que puntuaven per a l’estatal, victòria per al català Francesc Gutiérrez i el seu Gineta G55 GT3. En segon lloc va quedar Raúl Borreguero, al volant d’un Mosler MT-900R, mentre que la tercera plaça se la va adjudicar José Antonio Aznar amb un Porsche 911 GT3.

En el Campionat de Catalunya, Francesc Gutiérrez, amb un Gineta G55 GT3 amb que va dominar els entrenaments i es va imposar amb autoritat en les dues pujades de dissabte. El millor temps el va aconseguir en la segona pujada de carrera, en que va superar tots els monoplaces. Gutiérrez seria el més ràpid de la cita entre els participants de la categoria III, Turismes, del campionat d’Espanya.

La segona posició de la carrera de dissabte va ser per a Christian Sifrés que, amb un Silver Car S2, va ser el guanyador entre els monoplaces.

Jordi Galofré, amb un Speed CaR GTR, va ocupar el tercer calaix del podi a 1,7 segons de l’anterior. Dani Solà va participar de nou en una cursa de muntanya. L’expilot de ral·lis es va quedar a les portes del podi després de ser penalitzat en la primera cursa. Acabaria en quarta posició i tercer entre els Monoplaces.

Pel que fa als Turismes, la segona posició va ser per a Gerard de la Casa i el seu Seat Córdoba WRC, que va completar la pujada a més de 13 segons de Gutiérrez. El tercer lloc en aquest apartat va ser per a Marc Riera, amb un BMW 320ST.

En el Trofeu Propulsió s’imposava Sergi Morilla amb un BMW S1-M. Pel que fa a la Regularitat Sport en Muntanya, el guanyador va ser en Francesc Urpí, amb un Porsche 356 B, Joaquim Colomer, amb un Seat 127 CL, va ser segon, i Joan Molas, tercer, amb un Seat 124 FL. En Regularitat Super Sport, la victòria va ser per a Juan Carlos Avilés amb un Renault 5 GT Turbo.

Pocs canvis en la jornada de diumenge, amb una nova victòria de Francesc Gutiérrez, que es va tornar a imposar per davant dels monoplaces de Christian Sifrés, Jordi Galofré i Dani Solà, que van ocupar la segona, tercera i quarta posicions de la classificació. En Turismes, Gerard de la Casa repetia segona posició, amb el Córdoba. La tercera plaça va ser, en aquesta ocasió per a Luis Aguilera, que participava amb un Seat León MK2.

En el Trofeu Propulsió s’imposava Àngel Padilla amb un Ford Sierra RS Cosworth. En la Regularitat Sport, el guanyador diumenge va ser Joaquim Colomer, seguit de Ramon Arqués amb un Porsche 944, i de Francesc Urpí, En Regularitat Super Sport, la victòria va ser per a Juan Carlos Avilés.

En Marc amb un temps de 4:17:07 va fer 40è en la general i tenint en compte el nivell dels cotxes del davant, té molt de mèrit. Des d'aquest blog seguirem la seva evolució, ja que té la intenció de córrer més curses del campionat de Catalunya de Muntanya, així que aquesta no serà l'ultima vegada que el veurem per aquí. Us deixem més fotos/vídeos a continuació, i l'enllaç amb la classificació final